Big Brother

カテゴリ: Virus hoax 最初の検出日: 2000 10 12
種類: hoax更新日: 2006 6 08

説明

This hoax is being distributed in Netherlands.

Here is the text of the hoax:

Wanneer je een mailtje krijgt met als titel: "Big-Brother 2, de eerste naaktfoto's!", open dit dan niet, het bevat een virus!

In het bericht staat dat de bijlage foto's bevat van twee BB-bewoners samen naakt onder de douche. Als je de bijlage opent krijg je inderdaad een foto te zien, maar dit is duidelijk een trucage foto. Verder merk je op dat moment helemaal niets. Sluit je echter je computer af en start je later weer opnieuw op, dan nestelt een virus zich in je systeem. In het register worden dingen gewijzigd en in msconfig worden een aantal zaken overschreven.

Op het moment dat je weer online gaat worden per email alle op je pc in gebruik zijnde log-in namen en bijbehorende wachtwoorden van je internet-verbinding maar bijv. ook van girotel/telebanking etc naar een onbekend email-adres gestuurd. Direkt hierna begint het virus je harde schijf kompleet te wissen en in het geval je een flash-bios hebt wordt ook je bios beschadigd!

Diverse anti-virus software leveranciers, waaronder Mc Afee, Norton en AVP zijn inmiddels op de hoogte van dit nieuwe virus en zijn druk doende om hun software aan te passen. Momenteel wordt het virus niet door hun software herkend. Updates worden zsm uitgebracht, maar omdat het virus zich op verschillende manieren in de pc kan nestelen is het niet eenvoudig hier snel een 100% werkend antivirus voor te maken.

Wees dus extra alert de komende tijd en waarschuw vrienden/bekenden, zodat zo min mogelijk mensen de dupe worden van dit hardnekkige virus!"

本日の脅威レベル

本日の脅威レベル:

脅威レベルの詳細